Supr bramborový guláš

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Guláš nemusí být jenom z hovězího, to je známá věc. Zkuste tenhle, určitě bude chutnat.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1777 KJ
tuky
33 g
bílkovina
16 g
sacharidy
14 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
401 mg
fosfor
163 mg
hořčík
84 mg
vápník
72 mg
železo
49 mg
sodík
5 mg
mangan
5 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 300 g salámu Vysočina
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • sůl
  • pepř
  • 0,5 lžičky majoránky
  • 2 lžičky červené mleté papriky
  • 5 brambor
  • 1 lžíce olej
  • 12 g hovězí bujón

Postup:

  1. V hrnci na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibulku do zlatova.
  2. Přidáme salám nakrájený na kostičky a necháme jemně opražit. Přidáme červenou mletou papriku, zamícháme, zalijeme litrem horké vody, dáme brambory nakrájené na kostičky, bujon, pepř.
  3. Necháme pomalu vařit cca 10 minut. Ve studené vodě rozděláme mouku a za stálého míchání vlejeme do guláše. Vaříme dál do změknutí brambor.
  4. Vypneme - přidáme rozetřený česnek, majoránku a promícháme.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem. I za málo peněz se udělá hodně muziky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.