Guláš s vepřovým masem a knedlikem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3882 KJ
- sacharidy
- 83 g
- bílkovina
- 63 g
- tuky
- 37 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- sůl
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sodík
- 968 mg
- draslík
- 270 mg
- fosfor
- 180 mg
- vápník
- 171 mg
- cholesterol
- 141 mg
- hořčík
- 54 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 3 velké cibule
- Sůl
- Pepř
- Olej
- špetka Gulášového koření
- 2 hovězí bujóny
- 750 g Knedlíku
- Červená cibule
- trochu Hladké mouky
- Nakrájíme si cibulku a maso na kostičky.
- Do hrnce dáme olej, po chvíli cibulku - až provoní, vložíme maso. To okořeníme a orestujeme.
- Vsypeme gulášové koření.
- Vložíme vaničky bujónu a necháme rozpustit. Zalijeme vodou nebo vývarem cca 3 litry.
- Vaříme na mírném ohni tak 1,5 hodiny i 2 klidně. Masíčko se pak hezky rozpadá.
- A zahustíme moukou, kterou si zvlášť rozmícháme v horké vodě.
- Povaříme cca 10 minut a je hotovo.
Podáváme s houskovým knedlíkem a cibulkou. Kdo má rád, může si k tomu dát chilli. Je to dobrá česká mňamka. Po jídle je velmi dobrá sklenička dobrého piva. Dobrou chuť
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Cizrnový hummus
Tournedo rossini
Špagety Aglio olio a peperoncino
Energetické chia čokoládové sušenky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.