Guláš s vepřovým masem a knedlikem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 100 minut
Tímto gulášem nepohrdne žádný pořádný chlap, ale ani žena :-)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3882 KJ
sacharidy
83 g
bílkovina
63 g
tuky
37 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
cukry
6 g
vláknina
3 g
sůl
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sodík
968 mg
draslík
270 mg
fosfor
180 mg
vápník
171 mg
cholesterol
141 mg
hořčík
54 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 3 velké cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej
  • špetka Gulášového koření
  • 2 hovězí bujóny
  • 750 g Knedlíku
  • Červená cibule
  • trochu Hladké mouky
  1. Nakrájíme si cibulku a maso na kostičky.
  2. Do hrnce dáme olej, po chvíli cibulku - až provoní, vložíme maso. To okořeníme a orestujeme.
  3. Vsypeme gulášové koření.
  4. Vložíme vaničky bujónu a necháme rozpustit. Zalijeme vodou nebo vývarem cca 3 litry.
  5. Vaříme na mírném ohni tak 1,5 hodiny i 2 klidně. Masíčko se pak hezky rozpadá.
  6. A zahustíme moukou, kterou si zvlášť rozmícháme v horké vodě.
  7. Povaříme cca 10 minut a je hotovo.

Podáváme s houskovým knedlíkem a cibulkou. Kdo má rád, může si k tomu dát chilli. Je to dobrá česká mňamka. Po jídle je velmi dobrá sklenička dobrého piva. Dobrou chuť


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.