Kuře Kanada

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Červené kuře, nejen pro Karkulku

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2866 KJ
tuky
59 g
bílkovina
32 g
nasycené mastné kyseliny
24 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
4 g
cukry
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
418 mg
fosfor
149 mg
vápník
90 mg
cholesterol
75 mg
hořčík
49 mg
sodík
6 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 125 g másla
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 sklenice kečupu

Postup:

  1. Kuřecí čtvrtky rozporcujeme a dáme na pekáč.
  2. Rozpustíme máslo a přidáme všechno koření - přidáme kečup (nebo 2 plechovky drcených rajčat), ocet a cukr, přidáme sojovou i worcestrovou omáčku (kdo nemá rád pálivé, nemusí d8vat chilli). Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a rovněž přidáme do másla. Smícháme a trochu povaříme - max 5 min.
  3. Touto směsí polijeme kuře a necháme 24h odležet v chladu.
  4. Následný den maso vyndáme z lednice. Poté pouze podlijeme a dáme péci do trouby na 180 'C.
  5. Pečeme cca 1h.
  6. Jako přílohu podáváme pečený brambor, rýži, nebo kuskus.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.