Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky - krásně hřejivá polévka s knedlíčky z kuřecích jater

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1054 KJ
sacharidy
38 g
bílkovina
11 g
tuky
5 g
vláknina
5 g
cukry
4 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
507 mg
fosfor
231 mg
vápník
179 mg
sodík
169 mg
cholesterol
156 mg
hořčík
77 mg
železo
6 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Základ polévky

  • 4 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 1 kedlubnu
  • Podravka
  • 30 g nudlí do polévky
  • Trochu pažitky
  • sůl
  • pepř
  • Knedlíčky:

  • 100 g kuřecích jater
  • 1 vajíčko
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibuli menší
  • 3 lžíce strouhanky
  • 7 lžic polohrubé mouky
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Zeleninu oloupeme, nakrájíme, omyjeme a dáme s vodou (cca 4 litry) do hrnce.
  2. Přidáme sůl, pepř, podravku a pomalu necháme vařit cca 30 minut.
  3. Když se polévka vaří, připravme si knedlíčky:
    1. Do misky dáme olej, vajíčko, na jemno nakrájenou cibuli, strouhanku a mouku.
    2. Játra si nožem rozetřeme a přidáme do misky.
    3. Ochutíme, zamícháme a lžící tvarujeme knedlíčky.
  4. Po 30 minutách vaření polévky přidáme knedlíčky a vaříme zhruba dalších 30 minut.
  5. Mezi tím si uvaříme nudličky do polévky ( dle každého chuti)
  6. Nudličky vaříme zvlášt a i po uvaření necháme scezené v jiné misce zvlášt, nepřidáváme přímo do hrnce až do talíře.
  7. Na konec do polévky nasekáme petrželku a je hotovo.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.