Kuřecí vývar s Pak Choi

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 55 minut
Kuřecí vývar s Pak Choi - pokud nevíte, co je to Pak Choi (stejně jako já donedávna), tak budeme pracovat s čínským salátem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1550 KJ
bílkovina
42 g
tuky
20 g
vápník
46 mg
draslík
22 mg
hořčík
20 mg
fosfor
20 mg
sodík
6 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 6 kuřecích paliček (spodní stehna)
  • 1 mrkev
  • 1/2 kedlubny
  • sůl
  • pepř
  • 30 g salát Pak Choi
  1. Do 1 litru studené vody dáme kuřecí paličky, osolíme, opepříme. Jak začne voda vařit, stáhneme teplotu, zakryjeme poklicí a necháme probublávat, dokud není maso měkké. Na začátku vaření nezapomeňte sebrat pěnu, jinak by nebyla polévka čistá.
  2. Mrkev, kedlubnu a Pak Choi nakrájíme na nudličky.
  3. Vývar zcedíme, vrátíme na plotnu a přihodíme mrkev s kedlubnou. Vaříme zeleninu do měka, vrátíme maso a na poslední minutu vaření přidáme Pak Choi (salát).
  4. Polévku můžem doplnit ( rýžové nudle , nebo domácí nudle ).

PAK CHOI - je čínský salát, je to silně dietní surovina ( ve 100 g je pouze 13 kalorií). Obsahuje vitamíny - A,B,C. Eliminuje špatný cholesterol.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.