Panna cotta s javorovým sirupem a banánem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Celkově: 10 minut
Za 10 minut hotová dobrůtka s cizím a zajímavým názvem, která vám vyrazí dech svou jemnou chuťí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2079 KJ
tuky
38 g
sacharidy
27 g
nasycené mastné kyseliny
27 g
cukry
21 g
bílkovina
8 g
draslík
95 mg
hořčík
8 mg
fosfor
8 mg
sodík
3 mg
vápník
2 mg

Ingredience

  • 500 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 70 g cukru krystal
  • vanilkový lusk
  • 3 plátky želatiny
  • Banán
  • trochu javorového sirupu

Postup:

  1. Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby nám změkly a mírně nabobtnaly.
  2. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dejte do hrnce a zahřejte těsně pod bod varu.
  3. Když budeme mít směs ohřátou na požadovanou teplotu, odstavte hrnec z plotny.
  4. Nabobtnalou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně.
  5. Můžem směs nalévat do misek, nebo skleniček, které pak dáme do ledničky (stačí i 1 -2 hodiny). Nejlépe však na 4–5 hodin, můžem i přes noc.
  6. Když je ztuhlá, vyklepneme ji na talíř a ozdobíme.
  7. Panna cotta je momentálně jedním z nejoblíbenějších dezertů. Musíte ji také vyzkoušet! Dobrou chuť :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.