Pečený bůček s rozmarínem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 95 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3704 KJ
tuky
82 g
mononenasycené mastné kyseliny
44 g
bílkovina
32 g
nasycené mastné kyseliny
19 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
sacharidy
2 g
draslík
730 mg
fosfor
413 mg
sodík
253 mg
cholesterol
162 mg
vápník
136 mg
hořčík
99 mg
železo
12 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 4 stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • 2 snítky rozmarýnu
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Kůži na bůčku příčně nakrojíme na čtverečky a vetřeme do masa sůl.
  2. Maso dáme do pekáče a položíme na něj rozmarýn, ochutíme ho čerstvým namletým pepřem, pokapeme citronovou šťávoua a přihodíme česnek.
  3. Podlejeme studenou vodou. Maso pečeme přikryté na 150 stupňů cca 1 hodinu. Pak maso odkrejeme a dopíkáme cca 30 minut.
  4. Měkké maso vyndáme, odebereme přebytečný tuk, zbylou připečenou šťávu dle potřeby zředíme vodou, odvaříme a podáváme k masu.
  5. Podáváme ideálně s pečeným bramborem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.