Pivní polévka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1277 KJ
sacharidy
32 g
tuky
16 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
6 g
bílkovina
5 g
cukry
2 g
lepek
1 g
vápník
3 mg
hořčík
2 mg

Ingredience

  • 250 g chleba
  • 125 ml vody
  • 2 piva
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml smetany
  • Sůl
  • 1 lžička citronové štávy

Postup:

  1. Do kastrůlku nalejeme vodu a 1 pivo, do kterého pokrájíme chleba na malé kousky a necháme 2 hodiny odležet.
  2. Potom vaříme 20 minut, přecedíme přes síto a propasírujeme, přilejeme druhé pivo, krátce povaříme, přidáme cukr, smetanu a dochutíme citronovou štávou. Přivedeme k varu.
  3. Podáváme s tmavým chlebem. Na přípravu polévky nepoužíváme 12 stupňové pivo. Polévka by byla hořká.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.