Zeleninový salát na způsob Caesar

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Zeleninový salát na způsob Caesar - lehká večeře i oběd

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4634 KJ
sacharidy
77 g
tuky
61 g
bílkovina
55 g
mononenasycené mastné kyseliny
40 g
cukry
14 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
sůl
3 g
sodík
836 mg
fosfor
559 mg
draslík
485 mg
vápník
283 mg
cholesterol
250 mg
hořčík
116 mg
železo
11 mg
zinek
5 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Salát

  • 1 ledový salát
  • 2 kuřecí prsíčka
  • 200 g okurky ( salátová )
  • 3 ředkvičky
  • 6 cherry rajčátek
  • 1 červená paprika
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 200 g bílé bagety
  • DRESINK:

  • 2 žloutky
  • 1 citron
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžice balzamikového octa
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička medu

Postup:

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme s trochou olivového oleje.
  2. Okořeníme solí, pepřem (já používám pikantní směs na gril) a necháme odležet 2h.
  3. Na pánev dáme trocha olivového oleje, kuřecí maso orestujeme.
  4. Salát omyjeme, listy dobře vysušíme. Osušení je důležité!!
  5. Listy salátu natrháme na kousky nebo nakrájíme a připravíme do hlubší mísy.
  6. Nakrájíme si veškerou zeleninu.
  7. Připravíme si hlubší užší nádobu. Salátový dresink uděláme tak, že všechny ingredience dáme do nádoby a ušleháme ponorným mixérem. Vznikne nám tekutá krémová majonéza.
  8. Na olivovém oleji si upečeme na kostičky nakrájenou bagetku.
  9. Salát nandáme na talíř, přelijeme dresinkem a nakonec posypeme krutonky.
  10. Další varianta na servírování

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.