Lentilkové Cookies

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 12 minut
Americké sušenky, které znáte z televize a možná už i z pár obchodů u nás. Takhle si je zamilujete, jsou fantasticky KŘUPAVÉ!

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3238 KJ
sacharidy
84 g
tuky
42 g
cukry
41 g
nasycené mastné kyseliny
23 g
bílkovina
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
206 mg
fosfor
124 mg
cholesterol
124 mg
vápník
47 mg
hořčík
40 mg
sodík
24 mg

Ingredience

  • 150 g kakaových sušenek
  • 2 vejce
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 100 g mléčné čokolády (rozehřáté)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • Špetka soli
  • 100 g lentilek

Nástroje

    Dávkovač zmrzliny

Postup:

  1. Do mísy si připravíme sušenky
  2. Pořádně je rozdrobíme...
  3. ...a připravíme si do misek ostatní suroviny (máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lazni).
  4. Do misky přidáme vejce a zamícháme.
  5. Pak přidáme máslo a čokoládu, zase zamícháme.
  6. Dále přidáme vanilkové aroma.
  7. Potom mouku, lžíci kypřícího prášku, špetku soli a pořádně promícháme.
  8. Nakonec přidáme lentilky a naposledy zamícháme.
  9. Připravené těsto dáme na 30 minut do lednice.
  10. Připravíme si plech s pečícím papírem, naběračku na zmrzlinu a vychladlé těsto (naběračku proto, abychom měli sušenky stejně velké a skvěle se to s ní nabírá a nanáší na plech.)
  11. Takže naběračkou naneseme těsto na plech a necháme mezi nimi dostatek místa.
  12. Dáme do předehřáté trouby na 180° na 13 minut.
  13. Upečené sušenky vyndáme a necháme vychladnout.
  14. Mají jedinečnou chuť a jsou křupavé. Mají je moc rádi děti a příprava je jednoduchá a můžou je dělat děti s vámi. Mojí dcerku to moc baví. Sušenky si můžete pak namáčet do mléka.
  15. Dobrou chuť ;-) - určitě neodoláte.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.