Dýňové lívance

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1471 KJ
sacharidy
66 g
bílkovina
11 g
vláknina
7 g
tuky
5 g
cukry
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
711 mg
fosfor
92 mg
hořčík
81 mg
vápník
72 mg
sodík
71 mg
mangan
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 150 g dýně (hokaido)
  • 600 ml kokosového mléka (nebo olej)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 300 g špaldové mouky (nebo celozrné)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • špetka mleté skořice
  • špetka soli
  • NA OZDOBU:

  • trocha ovoce (my dáváme banán a kaki)

Nástroje

    lívanečník

Postup:

  1. Dýni si nakrájíme na kousky a vyskládáme na plech, na který jsme si dali pečící papír.
  2. Dáme do trouby cca na 190 stupnů 20 minut.
  3. Vychladlou dýni rozmixujeme s kokosovým mlékem a olejem.
  4. Do další mísy si přesejeme špaldovou mouku, přidáme kypřící prášek, mletou skořici a špetku soli. Pomalu přilévejte do mísy s moukou tekuté ingredience, které jsme si už připravili. Vařečkou pořádně zamícháme.
  5. Lívanečník vymažeme slunečnicovým olejem a rozehřejem. Vlijeme těsto a na menší teplotě smažíme lívance cca 1 minutu z každé strany, aby měly pěknou barvu.
  6. K tomu si nakrájíme ovoce, posypeme skořicí a můžeme podávat. Dobrou a zdravou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.