Banánová roláda

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Banánová roláda - dospěláci ke kafíčku a děti s kakaem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2219 KJ
sacharidy
74 g
cukry
42 g
tuky
21 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
bílkovina
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
310 mg
cholesterol
200 mg
fosfor
194 mg
sodík
58 mg
vápník
49 mg
hořčík
39 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Těsto na roládu

  • 140 g polohrubé mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 7 vajec
  • 3 banány
  • NÁPLŇ

  • 125 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa

Vyrobíme těsto

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  2. Zlehka do pěny ze žloutků vmícháme po lžičkách tuhý sníh a prosátou mouku
  3. Těsto rozetřeme na plech, kam jsme dali pečící papír a pečeme do zlatova ( 160 stupňů - 15 až 20 minut)
  4. Připravíme čistou utěrku, kterou posypeme moučkovým cukrem
  5. Upečené těsto vyklopíme na utěrku a odstraníme pečící papír
  6. Těsto s utěrkou smotáme do rolády a necháme vychladnout

NÁPLŇ

  1. Máslo utřeme s cukrem, přidáme rum a kakao.

Finální kompozice

  1. Vychladlé těsto rozvineme, potřeme náplní a poklademe celými oloupanými banány (špičky odřízneme)
  2. Pomocí utěrky znovu svineme a dáme minimálně na 3 hodiny do ledničky.
  3. Ozdobíme čokoládovou polevou a šlehačkou
  4. Naporcujeme a pak už jenom relaxujem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.