Bešamelová omáčka se sýrem

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Celkově: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2384 KJ
bílkovina
45 g
tuky
32 g
sacharidy
23 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
cukry
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
441 mg
fosfor
418 mg
vápník
349 mg
sodík
152 mg
cholesterol
133 mg
hořčík
44 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 40 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 0,5 l mléka
  • sůl
  • 1 žloutek
  • 200 g eidamu

Postup:

  1. Máslo rozpustíme a osmahneme v něm mouku až dostaneme hustou jíšku.
  2. Jíšku rozředíme mlékem, osolíme a mícháme, dokud nezačne vřít.
  3. Zeslabíme plamen a do omáčky postupně vmícháváme jemně nastrouhaný sýr.
  4. Důkladně promícháváme, všechen sýr se má rozpustit.
  5. Od doby varu vaříme jen 10 minut, potom sporák vypneme.
  6. Než omáčka zchladne, rozmícháme do ní 1 žloutek.
  7. Sýrová bešamelová omáčka se hodí k přípravě lasagní, zapečeného květáku s bramborami, do směsi žampiónů a šunky, atd.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.