Rýže nasladko

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 80 minut
Rýže vařená s mlékem a následně zapečená v troubě se sladkým tvarohem a ovocem nebo ovocným kompotem
Rýže nasladko

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1209 KJ
sacharidy
53 g
cukry
18 g
bílkovina
12 g
tuky
2 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
321 mg
vápník
141 mg
fosfor
120 mg
sodík
60 mg
hořčík
35 mg
cholesterol
5 mg
železo
2 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky mléka
  • plátek másla
  • špetka soli
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 400 g kompotu
  • 250 g tvarohu
  • 3 lžíce cukr krystal (dle chuti)
  • trochu skořice
  • trochu granka

Postup:

  1. Propláchnutou rýži upečeme s mlékem, máslem, solí a cukrem v troubě vyhřáté na 250oC doměkka, po vytažení z trouby ji necháme ještě dojít 15 minut pod pokličkou.
  2. Rýži rozdělíme na dvě poloviny, jednu dáme na dno kastrolu, na ni naskládáme ovoce z kompotu, podrobíme tvarohem (radši drobíme na malé kousky – tvaroh se při zapékání srazí a zhrudkovatí), posypeme cukrem, zakryjeme druhou polovinou rýže a podlejeme troškou mléka a šťávy z kompotu.
  3. Pod pokličkou zapékáme ještě asi 0,5 hodiny.
  4. Na talíři posypeme porci skořicí a Grankem nebo cukrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.