Banánový chlebíček

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
6610 KJ
sacharidy
154 g
tuky
95 g
cukry
54 g
polynenasycené mastné kyseliny
37 g
nasycené mastné kyseliny
29 g
bílkovina
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
23 g
vláknina
9 g
draslík
4,766 g
fosfor
3,038 g
sůl
2 g
hořčík
1,256 g
lepek
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
vápník
764 mg
cholesterol
184 mg
sodík
45 mg
zinek
27 mg
mangan
26 mg
železo
23 mg
měď
10 mg
jód
2 mg

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • trochu strouhanky
  • 3 banány
  • 200 g másla
  • 1 hrnek kristalového cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1 lžíce jedlé sody
  • Hrst vlašských ořechů

Postup:

  1. Formu na chlebíček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
  2. Banány nakrájíme a rozmačkáme vidličkou.
  3. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce, rozmačkaný banán, hladkou mouku, jedlou sodu, nastrouhané oříšky a vše vyšleháme. Na závěr vmícháme celé ořechy.
  4. Těsto nalejeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Vyzkoušíme špejlí - když se na ni těsto nelepí, je chlebíček dost pečený. Můžeme ke konci přikrýt alobalem, aby se vrch nespálil
  5. Vyndáme, 10 minut necháme vychladnout a pak teprve vyklepneme.
  6. Výborná snídaně, svačina i zákusek po obědě. Můžeme ozdobit šlehačkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.