Šunkový koláč

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 40 minut
Vaření: 30 minut
Šunkový koláč se zelenými lusky a liškami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2759 KJ
sacharidy
58 g
tuky
34 g
bílkovina
28 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
vláknina
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
312 mg
fosfor
225 mg
cholesterol
134 mg
vápník
87 mg
hořčík
62 mg
sodík
27 mg
železo
15 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 400 g šunky
  • 175 g másla
  • 100 g hub
  • 3 vejce
  • 1 zeleninový bujón
  • Špetka muškátu
  • Majoránka
  • Pepř
  • Sůl
  • 1 celerová nať
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g zelených mražených lusků

Těsto

  1. Na vál si nasypeme 350 g hladké mouky, uděláme doprostřek důlek, nasypeme 3/4 lžičky soli a přidáme na kostičky nakrájené máslo.
  2. Zpracujeme studenýma rukama v hladké těsto, které dáme odpočinout do lednice.

A jdeme na to

  1. Do 1 litu vývaru z bujonu dáme muškát, majoránku a nať z celeru. Necháme vařit a přidáme lišky (žampiony). Vaříme 10 minut. Dvě minuty před koncem přidáme zelené lusky. Zcedíme, vývar nevylíváme.
  2. Na pánvi si na troše oleje usmažíme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, přidáme česnek a zaprášíme 50 g hladké mouky. Uděláme světlou jíšku a zalijeme 200 ml vývaru a necháme redukovat.
  3. Přidáme vařené lišky, zelené lusky, šunku, kterou nakrájíme na větí čtverce, osolíme, opepříme a promícháme.
  4. Ze třičtvrtě těsta vyválíme placku tak, aby přečnívala 2 cm přes formy, a dáme do formy. Přidáme směs z hub.
  5. Ze zbylého těsta vyválíme placku, kterou nařežeme na 2 cm široké pruhy, z kterých děláme mřížku na koláč.
  6. Okraje koláče ohneme do formy a mřížku i okraje natřeme rozšlehaným vajíčkem.
  7. Pečeme v trobě na 180 stupnů 30 minut.

Zase jiná varianta koláče ;)


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.