Pečená mini mozzarella

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 2 minut
Mozzarella v trojobalu - drobnůstka, kterou znáte podobně třeba z MacDonaldu, ale domácí je samozřejmě lepší.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1691 KJ
tuky
28 g
bílkovina
26 g
sacharidy
9 g
cukry
6 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
325 mg
fosfor
183 mg
vápník
121 mg
cholesterol
64 mg
hořčík
62 mg
sodík
24 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Na sýr

  • 250 g mozzarelly
  • 1 vejce
  • Trochu strouhanky
  • 6 cherry rajčátek
  • Zelená paprika (pár proužků)
  • Žlutá paprika (pár proužků)
  • Dip

  • 100 ml zakysané smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 stroužek česneku

Nástroje

    Fritovací hrnec
  1. Kuličky mozzarelly 3 krát obalíme v osoleném rozšlehaném vajíčku a strouhance. Upečeme ve fritovacím hrnci.
  2. V misce si uděláme dip. Smetanu smícháme s rozetřeným česnekem a ochutíme solí a pepřem.
  3. Dip nalejeme na talíř, na něj dáme mozzarellu a zdobíme rajčátky a paprikou.
  4. Podáváme s čerstvou bagetkou.

    Bájčný předkrm, nebo chuťovka, které navodí příjemné rozpoložení pro další jídlo.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.