Ředkvičková pomazánka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Celkově: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
908 KJ
tuky
20 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
4 g
sacharidy
2 g
cukry
2 g
draslík
96 mg
cholesterol
60 mg
vápník
18 mg
sodík
14 mg
fosfor
13 mg
hořčík
6 mg

Ingredience

  • 140 g tvarohu
  • 140 g ředkviček
  • 100 g másla (nebo margarínu)
  • sůl
  • trochu pažitky ( nasekaná)

Postup:

  1. Tvaroh dohladka utřeme s máslem.
  2. Ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle nebo nasekáme a přidáme do tvarohu.
  3. Osolíme a okořeníme pažitkou, dobře promícháme.
  4. Mažeme na čerstvé pečivo jako pomazánkové máslo. Je osvěžující svačinou nejen pro děti. Tato pomazánka vynikne také na obložených chlebíčcích a jednohubkách.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.