Květák zapečený s mletým masem

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2229 KJ
sacharidy
43 g
tuky
31 g
bílkovina
17 g
vláknina
5 g
cukry
4 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
787 mg
vápník
148 mg
fosfor
133 mg
hořčík
61 mg
sodík
55 mg
cholesterol
3 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 400 g mletého masa
  • 2 lžíce oleje
  • 600 g brambor
  • 1 květák
  • sůl
  • pepř
  • bešamelová omáčka

  • 1/4 l mléka
  • 2 lžíce hladká mouka

Postup:

  1. Uvaříme zvlášť brambory nakrájené na plátky a zvlášť celý květák ve slané vodě do poloměkka. Květák rozebereme na růžičky.
  2. Na oleji osmahneme mleté maso. Osolíme, opepříme.
  3. Pekáček vymažeme tukem, vrstvíme do něj střídavě brambory, maso, květák. Vršek zalijeme bešamelovou omáčkou a dáme zapéct na půl hodiny do trouby.
  4. Místo mletého masa můžeme použít šunku a podle libosti přidat ještě do pekáčku strouhaný sýr.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.