Jablkový koláč se sněhem

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Jablkový koláč se sněhem - jako obláček nadýchaná chuťovka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3592 KJ
sacharidy
125 g
cukry
67 g
tuky
33 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
bílkovina
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
draslík
532 mg
fosfor
288 mg
cholesterol
161 mg
vápník
79 mg
sodík
67 mg
hořčík
62 mg
železo
5 mg
mangan
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

    Těsto:

  • 150 g hery
  • 150 g cukru krupice
  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • Náplň:

  • 800 g jablek
  • 1 vanilkový pudink
  • špetka skořice
  • trochu cukru
  • Sníh:

  • 4 vejce (bílky)
  • 2 lžíce cukru

Postup:

  1. Uvaříme si pudink (0,5l mléka, vanilkový pudink a skořice), necháme vychladnout.
  2. Do mísy dáme hladkou mouku, cukr krupici, vejce, rozpuštěnou Heru a mléko.
  3. Uděláme těsto, které necháme odpočinout.
  4. Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem a uvařeným pudinkem a skořicí.
  5. Na vymazaný vysypaný plech dáme těsto. Na něj jablka a dáme péct asi tak 15-20 minut. 170´C
  6. Z bílku uděláme tuhý sníh, do něj zašleháme 2 lžíce cukru.
  7. Na koláč dáme sníh a ještě 5 minut pečeme.
  8. Necháme chvilku vychladnout ve formě.
  9. Vyndáme.
  10. Servírujeme s dobrou odpolední kávou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.