Kuře s křenovou omáčkou

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 60 minut
Kuře s křenovou omáčkou - trochu netradiční, ale s knedlíkem super

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4563 KJ
tuky
77 g
bílkovina
65 g
sacharidy
33 g
nasycené mastné kyseliny
29 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
219 mg
cholesterol
187 mg
draslík
113 mg
vápník
48 mg
hořčík
23 mg
sodík
4 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 60 g Křenu
  • 5 lžíce Hladké mouky
  • 4 lžíce Másla
  • 1,5 l Vepřového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání (já používám 31% někdy i De Lux 40%)
  • 2 žloutky
  • sůl
  • pepř celý
  • trocha cukru
  • ocet

Postup:

  1. Dáme si vařit kuřecí čtvrtky s pepřem a solí. Po uvaření vyndáme kuře z hrnce, přecedíme vývar (můžete použít i ze zeleninového, nebo z kostí, v tomhle případě kuřecí vývar).
  2. V jiném hrnci si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Tu pak zředíme vývarem a povaříme.
  3. Ve smetaně „rozkvrdláme“ žloutky, přilijeme do vývaru, přisypeme čerstvě nastrouhaný křen a krátce povaříme.
  4. Můžeme přidat ještě trochu cukru a pár kapek octa podle chuti.
  5. Podáváme ideálně s kynutým knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.