Kuřecí maso na žampionech

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Kuřecí maso na žampionech - houby houby houbičky
Stejné jídlo, jen je přidáno ještě kari koření

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
383320 KJ
tuky
9505 g
nasycené mastné kyseliny
6327 g
mononenasycené mastné kyseliny
2961 g
cukry
826 g
sacharidy
812 g
bílkovina
675 g
polynenasycené mastné kyseliny
412 g
cholesterol
31,441 g
sůl
22 g
sodík
11,631 g
draslík
11,212 g
vápník
8,491 g
fosfor
6,634 g
lepek
1 g
vláknina
1 g
hořčík
946 mg
zinek
30 mg
železo
7 mg
měď
5 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 3 větší čerstvé žampiony
  • 1 cibule
  • 1 dcl bílého vína (suché)
  • 250 ml smetany 40%
  • sůl
  • bílý pepř
  • olej
  • trocha polohrubé mouky (na zahuštění)

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, nebo nudličky. Vezmeme si hlubší pánev, nalijeme olej, přidáme kuřecí maso a zarestujeme.
  2. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené oloupané žampiony a 5 minut restujeme.
  3. Až jsou žampiony na skus, přilijeme víno a necháme vyvařit.
  4. Osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a už jen krátce necháme probublat, až smetana zhoustne.
  5. Podáváme s hranolkama, nebo opečenou bagetkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.