Mousaka

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Bramborové lasage z kombinace vepřového a skopového masa

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3450 KJ
tuky
56 g
sacharidy
44 g
bílkovina
34 g
cukry
9 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
5 g
draslík
1,726 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
415 mg
vápník
272 mg
cholesterol
150 mg
hořčík
125 mg
sodík
82 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 250 g vepřového masa mletého (plecko, popřípadě plec + bůček libovější)
  • 300 g masa skopového (kdo nemá, já dávala i hovězí)
  • 110 g celeru
  • 100 g cibule
  • 500 g vařených brambor
  • 400 g rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 300 g bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • lžíce polohrubé mouky
  • 100 g oleje
  • pepř mletý
  • sůl
  • tymián
  • trocha listové petržele

Poznámka k surovinám :

Skopové nebo hovězí maso si necháme namlít v obchodě, nebo kdo má doma mlýnek, může doma. Stejně tak i vepřové, já používám plecko nebo míchám plecko s libovějším bůčkem.

  1. Na polovině oleje osmahneme drobně krájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, na nudličky nakrájený celer, pokrájená rajčata, pokrájený česnek.
  3. Smažíme do tuku. Potom posypeme moukou a necháme vychladnout.
  4. Pekáček vymažeme olejem, vařené brambory si nakrájíme na plátky.
  5. Do pekáčku klademe vrstvu brambor, vrstvu dušeného masa i se šťávou a pokračujeme, dokud máme co skládat.
  6. Dáme do trouby zapéct na 25 minut 170´C.
  7. V jogurtu rozšleháme vejce s trochou solí a pepřem, vmícháme nasekanou listovou petržel a touto směsí zalijeme zapečené brambory a ještě 15 minut pečeme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.