Dýňová pomazánka

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Je výborná.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
951 KJ
sacharidy
23 g
tuky
14 g
vláknina
4 g
bílkovina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
140 mg
vápník
126 mg
fosfor
58 mg
hořčík
27 mg
železo
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 1 kg dýně hokaido
  • 1/2 cibule
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • plátek másla
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce oleje
  • směs provensalské byliny
  • 1 česnek

Postup:

  1. Dýňi si oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na plech vyložený pečícím papírem si položíme dýni.
  3. Připravíme si olej s bylinkama (tymián, saturejka, rozmarín, bazalka, majoránka, šalvěj mletá, bobkový list mletý) a česnekem. Plátky potřeme a dáme do trouby na 150°C 25 minut.
  4. Měkké plátky si dáme do misky. Přidáme pomazánkové máslo, cibuli na jemno nasekanou, sůl, pepř. Vše pořádně promícháme.
  5. Mažeme na chléb nebo bagetky a zdobíme paprikou a rajčetem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.