Zapečený lilek

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Zapečený lilek s nádivkou, podáváme ideálně s čerstvým křupavým pečivem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1251 KJ
tuky
18 g
bílkovina
17 g
sacharidy
15 g
cukry
8 g
vláknina
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
672 mg
sodík
227 mg
vápník
139 mg
fosfor
124 mg
cholesterol
46 mg
hořčík
33 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 lilek
  • 50 g anglické slaniny
  • 50 g balkánského sýru
  • 1 šalotka (nebo kousek pórku)
  • 1 červená paprika
  • 1 malá chilli paprička
  • 4 cherry rajčátka
  • šťáva z citronu
  • 50 g tvrdého sýra

Postup:

  1. Lilek umyjeme, rozřízneme po délce a vydlabeme střídku. Sřídku a vydlabaný lilek potřeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědly.
  2. Všechny ingredience i střídku lilku nakrájíme na malé kousky a dáme na chvíli na pánvičku orestovat.
  3. Veškerou orestovanou hmotu nandáme do vydlabaného lilku, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 170 stupňů , 30 - 40 minut.
  4. Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.