Cukroví z listového těsta se skořicí

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Také vás nebaví péct cukroví, ale chcete potěšit návštěvu? Tohle je super rychlý recept na vždy čerstvé cukroví za pár minut ;-)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
544 KJ
sacharidy
16 g
cukry
13 g
tuky
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
bílkovina
1 g
draslík
502 mg
hořčík
85 mg
fosfor
79 mg
cholesterol
25 mg
mangan
21 mg
železo
14 mg
vápník
14 mg
sodík
11 mg

Ingredience

  • 1 vyválené listové těsto
  • 1 lžíci cukru krystal
  • 1 lžíci skořice mleté
  • 1 vajíčko
  • 100 g čokolády na vaření
  1. Listové těsto si rozpůlíme na půl a jednu půlku posypeme cukrem a skořicí.
  2. Druhou půlkou přikryjeme pocukrované těsto.
  3. Smotáme jednu půlku těsta jako roládu...
  4. ...a druhou půlku těsta smotáme také k prostředku.
  5. Takhle srolované to dáme na 10 minut do mrazáku. Pak si připravíme plech s pečícím papírem.
  6. A roládu začneme krájet.
  7. Takhle nakrájené kolečka skládáme rovnou na plech.
  8. V misce si rozkvrdláme vajíčko a potřeme jím naše kolečka. Zase posypeme cukrem a skořicí.
  9. A dáme do trouby na cca 170° tak na 15 minut.
  10. Pak je vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  11. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Půlky vychladlých koleček namáčíme do čokolády.
  12. A vracíme zpět na plech, aby čokoláda ztuhla. Můžeme posypat párem cukrovích vloček a máme hotovo.

Možná to vypadá složitě, ale vážně není, za pár minut máte nádherně vypadající a vynikající čerstvé cukroví. Myslím, že každá z vašich návštěv bude chtít recept. A proč začínat péct cukrovinky už v listopadu, když stačí pár minut? ;-) Dobrou chuť!


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.