Pečený vepřový oříšek

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Vepřové maso s kapustou a bramborem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2399 KJ
sůl
325 g
sacharidy
61 g
bílkovina
60 g
tuky
9 g
vláknina
6 g
cukry
4 g
draslík
2,26 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
fosfor
469 mg
vápník
226 mg
cholesterol
135 mg
hořčík
130 mg
sodík
47 mg
mangan
8 mg
železo
6 mg
zinek
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty (oříšek)
  • 8 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 300 g kapusty
  • 200 ml masového vývaru
  • 50 g hladké mouky
  • 750 g brambor
  • Sůl
  • 1 lžička kmínu

Postup:

  1. Maso omejeme a v celku osolíme, dáme do zapékací mísy, přidáme na půl rozkrojenou paličku česneku, podlejeme vývarem a dáme ještě 1 cibuli v celku. Pečeme na 170 stupnů 2 hodiny pod pokličkou.
  2. Maso vyndáme a výpek dáme vařit. Přilejeme trochu vývaru, rozmíchaného se 2 lžícemi hladké mouky. Povaříme tak 5 minut, aby se mouka uvařila, nakonec přecedíme.
  3. Kapustu nakrájíme na proužky, vykrojíme tvrdé středy, dáme do hrnce s trochou vývaru asi 200 ml, osolíme, opepříme a vaříme dokud není měkká. Ke konci přidáme na drobno nakrájenou a usmaženou cibulku do sklovata a nastruhanou malou bramboru na zahuštění. Bramboru musíme ještě v kapustě povařit, tak 5 minut, popřípadě dolejte vývar, pokud to bude moc husté.
  4. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme 20 minut v osolené vodě.
  5. Maso si naporcujeme na plátky a dáme na talíř, přidáme kapustu, brambory a polejeme štávou.
  6. Kapusta je dobrá příloha ;)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.