Vláčné kořeněné cookies

Petrusia
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 30
Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 145 minut
Pikantní kořeněná chuť těchto sušenek vás mile překvapí - stejně jako jejich měkkost.
Ořechy a čokoládu nasekejte nadrobno
Všechno důkladně promíchejte
Připravené těsto nechejte odležet alespoň 2 hodiny
Z těsta tvarujte válečky
Cookies skladujte ve vzduchotěsné nádobě
Vláčné kořeněné cookies

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
553 KJ
sacharidy
16 g
cukry
8 g
tuky
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
bílkovina
1 g
draslík
117 mg
fosfor
90 mg
hořčík
31 mg
vápník
24 mg
cholesterol
21 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 290 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • lžíce domácího vanilkového extraktu
  • 100 g 60% hořké čokolády
  • 50 g vlašských ořechů
  • lžíce jedlé sody
  • lžička kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli
  • lžička mletého zázvoru
  • lžíce perníkového koření

Postup:

  1. Máslo v rendlíku rozpusťte do tekuta.
  2. Ve vetší míse smíchejte mouku s kukuřičným škrobem, solí a kořením.
  3. V menší misce rozmíchejte máslo s oběma druhy cukrů.
  4. K máslové směsi vmíchejte vejce, žloutek a vanilkový extrakt a metličkou vyšlehejte.
  5. Čokoládu a ořechy nasekejte nadrobno.
  6. Do mouky vmíchejte máslovou směs, ořechy a čokoládu.
  7. Vše důkladně promíchejte, aby byly ořechy a čokoláda rovnoměrně rozložené.
  8. Odložte do lednice alespoň na dvě hodiny (uležení těsta je nutné!).
  9. Po odležení tvarujte z těsta válečky (jeden z cca 1 polévkové lžíce těsta).
  10. Skládejte na pečícím papírem vyložený plech na výšku a v dostatečných rozestupech. Váleček se odshora rozpustí a vytvoří krásně kulatou cookies - proto dodržujte dostatečné vzdálenosti, aby se vám sušenky nespojily.
  11. Pečte v troubě na 170°C 10 minut - může se vám zdát, že cookies nejsou hotové - jsou měkké na povrchu - tím ale bude následně zaručena jejich měkkost.
  12. Vyjměte z trouby, nechejte na plechu 5 minut a poté přemístěte na mřížku k úplnému vychladnutí.
  13. Cookies skladujte v uzaviratelné nádobě - třeba plechovce - a vychutnávejte si je ke kávě, nebo jako dopolední svačinku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.