Bezé roláda

Jiřule
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 7 minut
Celkově: 20 minut
Bezé roláda - Nic jednoduššího není, dobrota plná sladké chuti a ořechů

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1004 KJ
tuky
18 g
sacharidy
13 g
bílkovina
6 g
cukry
6 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
137 mg
cholesterol
129 mg
draslík
85 mg
sodík
40 mg
vápník
33 mg
hořčík
15 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 4 vejce
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 4 lžíce mletých ořechů
  • 1 šlehačka
  • 1 stužovač na šlehačku

Postup:

  1. Vyšleháme si z bílků a cukru tuhý sníh. Přestaneme šlehat a vmícháme ořechy a mouku.
  2. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pečeme v rozehřáté troubě na 150°C 7 minut. Když je to upečené, stočíme to do rolády.
  4. Necháme pořádně vychladnout.
  5. Vyšleháme si šlehačku se stužovačem - můžeme přidat větší lžíci cukru.
  6. Roztočíme si roládu a namažeme šlehačkou.
  7. Zatočíme a je hotovo. Dobrou chuť třeba s kafíčkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.