Přírodní vepřový řízek

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Řízek s kedlubnovými a mrkvovými hranolky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1161 KJ
sůl
228 g
bílkovina
37 g
tuky
13 g
sacharidy
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
cholesterol
94 mg
draslík
85 mg
vápník
62 mg
fosfor
29 mg
hořčík
25 mg
sodík
23 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 700 g vepřové kýty
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • mletá červená paprika
  • 2 kedlubny
  • 4 mrkve

Postup:

  1. Maso si očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme maso z obou stran (cca 6-10 minut, podle masa). Maso vyndáme na talíř.
  2. Z mrkve a kedlubny si nakrájíme hranolky, omyjeme, osušíme a pečeme na výpeku po mase, až jsou hranolky měkké - cca 3-5 minut. Zároveň s hranolkami si upečeme plátky anglické slaniny na ozdobu.
  3. Servírujeme jako hlavní chod, můžeme si k tomu dát čerstvé pečivo.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.