Medailonky z vepřové kýty s dijonskou omáčkou

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3472 KJ
sůl
196 g
sacharidy
55 g
tuky
50 g
bílkovina
37 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
3 g
draslík
1,138 g
fosfor
99 mg
cholesterol
81 mg
hořčík
74 mg
vápník
65 mg
sodík
30 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové kýty
  • Sůl
  • Pepř
  • 100 ml oleje
  • 250 ml smetany (33%)
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 kg brambor (malých)
  • Tymián

Postup:

  1. Maso si očistíme a nakrájíme na stejky. Ty osolíme a opepříme z obou stran a opečeme na pánvi také z obou stran cca 8-10 minut.
  2. Hotové masíčko můžeme dát do pečící mísy a zavřít alobalem, a dáme do trouby jen aby nevystydlo.
  3. Na pánvi, kde máme výpek z masa, si uděláme omáčku - přidáme hořčici, trošku orestujeme a přidáme smetanu. Chvíli povaříme.
  4. Bambůrky pořádně omyjeme a uvaříme ve vodě jen tak 8 minut (podle velikost brambor). Se solí a pepřem je opečeme buď na pánvi s olejem, nebo je dáme na plech a do trouby na 170° cca 20 minut. Hotové brambory posypeme čerstvým tymiánem.
  5. Servírujeme tak, že si maso ještě orestujeme v omáčce. Nandáme na talíř, polijeme jemně omáčkou a přidáme brambory. Přeji dobrou chuť. Tento recept není složitý na přípravu, je velmi chutný a na talíři vypadá moc hezky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.