Rajská polévka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Vaření: 20 minut
Celkově: 20 minut
Chutná, rychle připravená polévka z rajčatového protlaku
Rajská polévka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
687 KJ
sacharidy
16 g
tuky
10 g
cukry
7 g
bílkovina
1 g
lepek
1 g
draslík
60 mg
vápník
22 mg
fosfor
18 mg
hořčík
15 mg
zinek
8 mg
sodík
4 mg
mangan
1 mg
železo
1 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 115 g rajského protlaku
  • kečup (na dochucení)
  • 60 g tuku
  • 60 g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1,7 l vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 1 lžíce octa (dle chuti)
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • špetka mleté skořice

Postup:

  1. Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a zasypeme moukou, čímž stvoříme světlou cibulovou jíšku.
  2. Jíšku zředíme vodou a přivedeme k varu.
  3. Přidáme rajský protlak, sůl, cukr, případně ocet, a všechno koření. Podle chuti můžeme přilít kečupu.
  4. Povaříme 10 minut a před podáváním se pokusíme vyjmout kuličky koření a bobkový list.
  5. Druhá možnost, jak připravit tuto polévku, je vynechat jíškový základ a vařit zmíněné ingredience ve vodě, světlou jíšku (hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě) přimíchat až pár minut před dovařením.
  6. Dobrou vložkou do polévky jsou kroupy nebo ovesné vločky. Pozor - ovesné vločky polévku více zahustí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.