Ananasové zelí

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
823 KJ
sacharidy
15 g
tuky
13 g
cukry
6 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
1 g
sodík
605 mg
draslík
281 mg
vápník
86 mg
fosfor
47 mg
hořčík
37 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g kysaného zelí
  • 50 ml oleje
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml šťávy z ananasu
  • 150 g ananasu

Postup:

  1. Zelí překrájíme, aby nebylo moc dlouhé. Do kastrolu nalejeme olej, přidáme zelí a cca 10 minut dusíme.
  2. Přilejeme víno, šťávu z ananasu, jemně osolíme, ocukrujeme (podle chuti) a dusíme do měkka (cca 25 minut).
  3. Na zelí poklademe kostky ananasu, zakrejeme pokličkou a krátce podusíme (cca 10 minut).
  4. A máme hotovo, nezvyklé, ale překvapující.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.