Koláč s hroznovým vínem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4564 KJ
sacharidy
121 g
tuky
60 g
cukry
57 g
nasycené mastné kyseliny
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
bílkovina
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
13 g
vláknina
6 g
draslík
2,026 g
fosfor
1,144 g
lepek
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
hořčík
505 mg
vápník
374 mg
cholesterol
216 mg
sodík
39 mg
zinek
9 mg
mangan
8 mg
železo
7 mg
měď
3 mg
jód
1 mg

Ingredience

    Na korpus

  • 150 g cukru
  • 200 g másla
  • 140 g špaldové mouky
  • 3 vejce
  • 50 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g černých hroznů
  • 200 g bílých hroznů
  • 100 g vlašských ořechů
  • Na potření

  • 3 lžíce meruňkové marmelády
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce rumu

Postup:

  1. Nejdříve si vytřeme máslem formu na koláč a vysypeme ji moukou.
  2. Do mísy dáme vajíčka, cukr, změklé máslo a výšleháme elektrickými metlami do pěny.
  3. Mouky smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do pěny.
  4. Těsto nalijeme do formy.
  5. Hrozny omyjeme, osušíme, zbavíme stopek, rozpůlíme, vyndáme jádra, nasypeme společně s nasekanými ořechy na koláč a dáme péct do trouby na 160 stupňů 35 minut.
  6. Po upečení koláč ještě horký potřeme mašlovačkou marmeládou rozmíchanou s vodou a rumem.
  7. Rychlý a výborný koláč, nechte si chutnat!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.