Borůvkový dortík

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 45 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
7624 KJ
sacharidy
216 g
cukry
99 g
tuky
94 g
nasycené mastné kyseliny
58 g
bílkovina
25 g
vláknina
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
1,431 g
lepek
1 g
fosfor
670 mg
vápník
308 mg
hořčík
291 mg
cholesterol
193 mg
sodík
86 mg
železo
6 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

    Těsto:

  • 100 g mouka celozrná
  • 50 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 2 lžíce horké vody
  • 90 g tekutého medu
  • Špetka soli
  • 1 prášek do pečiva
  • Náplň:

  • 500 ml smetany na šlehání
  • 80 g tekutého medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g čerstvých borůvek
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 balíček želatiny
  • 100 ml vlažné vody
  • Na ozdobení:

  • 40 g nasekaných pistácijí
  • 100 g borůvek

Upečeme si korpus:

  1. Nejdříve si ušleháme vejce, vodu, med a sůl do pěny.
  2. Přidáme polovinu mouky a ještě ušleháme šlehačem, zbytek mouky smícháme s práškem do pečiva a pomalu vmícháme do těsta.
  3. Dortovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto do ní nalijeme a dáme péct na 180 stupňů 30 minut.
  4. Po upečení necháme trochu pochladnout, vyndáme z formy a rozkrojíme.

Připravíme si náplň:

  1. Borůvky si zvlášt rozšleháme s medem.
  2. Smetanu ušleháme s vanilkou do husta.
  3. Vše smícháme a přimícháme rozdělanou želatinu podle návodu.

Zakomponujeme dohromady:

  1. Na rozkrojený korpus na spodní část natřeme polovinu krému, přikryjeme druhou půlkou.
  2. Zbylým krémmem potřeme boky a hořejšek dortu a boky posypeme nasekanými pistáciemi.
  3. Dort nahoře ozdobíme borůvkami.

Moc dobrý dortík na oslavy ;).


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.