Fazolová polévka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Vaření: 50 minut
Celkově: 50 minut
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky, provoněná majoránkou a česnekem, podávaná s chlebem
Fazolová polévka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
656 KJ
sacharidy
14 g
tuky
9 g
vláknina
6 g
bílkovina
3 g
lepek
1 g
draslík
337 mg
fosfor
117 mg
vápník
42 mg
hořčík
34 mg
železo
10 mg
zinek
5 mg
sodík
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 250 g fazolí
  • 60 g tuku
  • 60 g hladké mouky
  • 2 l vody
  • sůl
  • majoránka
  • česnek

Postup:

  1. Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě.
  2. Druhý den vodu z fazolí slijeme, zalijeme čistou vodou a povaříme je doměkka.
  3. Připravíme si světlou jíšku z tuku a mouky. Jíšku rozředíme uvařenou vodou s fazolemi, osolíme, přidáme majoránku a ještě 10 minut povaříme.
  4. Až odstavíme polévku ze sporáku, přidáme do ní prolisovaný česnek.
  5. Polévku na talíři můžeme ještě ochutit lžičkou octa.
  6. Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.