Vepřová játra na cibulce a pórku

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 45 minut
Vepřová játra na cibulce a pórku - pro milovníky jatýrek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
757 KJ
bílkovina
26 g
tuky
5 g
sacharidy
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
fosfor
466 mg
draslík
434 mg
cholesterol
385 mg
sodík
147 mg
vápník
58 mg
hořčík
49 mg
železo
20 mg
zinek
8 mg
měď
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřových jater
  • 2 cibule
  • 7 pórků
  • 2 kostky bujonu
  • pepř

Postup:

  1. Játra si očistíme a nakrájíme na plátky, opepříme (POZOR NESOLIT).
  2. Cibuli si nakrájíme na proužky.
  3. Vezmeme pekáč dáme trošku oleje a dáme játra s cibulí.
  4. Pórek (vybírejte si ty malinké) také přidáme do pekáče (pokud máme velký, nakrájíme na plátky).
  5. Nalijeme horkou vodu do hrnku a dáme rozpustit bujon. Potom to přilejeme do pekáče.
  6. Pečeme v troubě na 200°C 45 minut.
  7. Podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.