Smažená játra s bramborovou kaší

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Smažená játra s bramborovou kaší - rychlý obídek, který zvládne každý

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5015 KJ
sacharidy
83 g
bílkovina
82 g
tuky
59 g
nasycené mastné kyseliny
32 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
4 g
draslík
2,758 g
fosfor
1,479 g
cholesterol
1,157 g
lepek
1 g
sůl
1 g
sodík
505 mg
vápník
231 mg
hořčík
201 mg
železo
56 mg
zinek
23 mg
měď
9 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřových jater
  • Na obalení:

  • trocha hladké mouky
  • 2 vejce
  • trocha strouhanky
  • pepř
  • sůl
  • Kaše:

  • 1 kg brambor
  • sůl
  • 250 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • 50 g másla
  • trocha Nasi goreng koření

Nástroje

    Fritovací hrnec

Játra:

  1. Játra omyjeme, očistíme od blan a nakrájíme na plátky - ne moc slabé, aby nebyly tvrdé.
  2. Připravíme si klasický trojobal, opepříme (Játra nesolíme). Obalíme a dáme hned do rozpáleného oleje.
  3. Já v tomhle případě preferuji fritovací hrnec, lépe a rovnoměrně se opečou.

Kaše:

  1. Do hrnce vložíme omyté brambory, osolíme a vaříme do změknutí.
  2. Brambory vyjmeme a nejlépe ještě hodně teplé oloupeme.
  3. Protlačíme je v lisu na brambory, přidáme teplé mléko, smetanu společně s povoleným máslem a vymícháme hladkou kaši.
  4. Přidáme koření Nasi goreng, ochutnáme a podle potřeby dosolíme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.