Ingredience perník na strouhání
Perník byl exportován na velké vzdálenosti a z toho důvodu byl vyráběn tak, aby během těchto dlouhých cest neutrpěla jeho kvalita. Za svou trvanlivost vděčí jednak silnému podílu koření a pak také tvrdosti a suchosti. Díky tomu je možno ho skladovat na chladném a suchém místě i několik měsíců.Tvrdý perník se strouhá třeba jako zahušťovadlo do omáček .

Hovězí pečeně na červeném víně
Hovězí pečeně na červeném víně - výborná varianta omáčky z vína a zeleniny

Kančí se šípkovou omáčkou
Kančí se šípkovou omáčkou - tak tenhle kanec už dořádil

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou - šťavnatá panenka v kombinaci se sladkokyselou omáčkou

Borůvkový koláč
Borůvkový koláč z těsta z kypřícího prášku sypaný borůvkami a drobenkou nebo perníkem

Vepřová panenka v mandlové krustě se švestkovou omáčkou
Vepřová panenka v mandlové krustě se švestkovou omáčkou a domácími hranolkami a rukolou