Majonézový kuřecí steak s rýží

Miška
Počet porcí: 2
Příprava: 140 minut
Vaření: 20 minut
Majonézový kuřecí steak s rýží - jemné a šťavnaté masíčko

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3487 KJ
tuky
88 g
bílkovina
45 g
sacharidy
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
draslík
240 mg
cholesterol
104 mg
fosfor
38 mg
vápník
27 mg
hořčík
14 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 střední sklenička majonézy
  • 4 lžíce kečupu
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • Grilovací koření
  • Tabasco
  • Olej
  • 2 pytlíky rýže

Postup:

  1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme, obě prsa rozkrojíme na 2 části a dáme do misky.
  2. Přidáme majolku, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce sojové omáčky a i oleje a grilovací koření. Dále pár kapek tabasca. Smícháme a necháme odležet alespoň 2 h v ledničce.
  3. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje (v případě, že máte keramickou pánev, olej nedávám).
  4. Opečeme, odložíme do misky a necháme dojít
  5. Podáváme s rýží. Tenhle recept jde použít i v létě na gril ;)

Chutnalo vám?

Ohodnoťte recept

Přidat
Storno
Přidat