Omáčka z kuřecích horních stehen s Tarhoňou (těstovinou)

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut
Hledáte rychlý recept z pár surovin, který není drahý a zasytí? Tak je to přesně tento ;-) - u nás velmi oblibený.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
173615 KJ
tuky
3191 g
bílkovina
3176 g
nasycené mastné kyseliny
1138 g
sacharidy
49 g
sůl
46 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
sodík
249 mg
draslík
95 mg
vápník
79 mg
fosfor
71 mg
hořčík
34 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 500 g Tarhoni
  • 1 větší cibule
  • Olej
  • 600 g kuřecích horních stehen
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 lžíce mleté červené papriky
  • 3 lžíce jíška
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 50 g sterilovaných okurek

Postup:

  1. Připravíme si jeden menší a jeden větší hrnec. Do obou dáme olej. Na jemno si nakrájíme cibulku, a dáme ji do oleje (do obou hrnců).
  2. Cibulku necháme zesklovatět, a očistíme kuřecí kousky a sundáme z nich kůži.
  3. Do menšího hrnce přidáme Tarhoňu a cca 5 minut jí restujeme a stále mícháme. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme lžíci oleje. Vaříme cca 13 minut, aby Tarhoňa nasákla vodu. Pak zcedíme a propláchneme.
  4. Do druhého hrnce přidáme kousky masa, které osolíme a opepříme. Restujeme ze všech stran cca 10 minut (mícháme).
  5. Pak přidáme mletou papriku, zamícháme a hned zalijeme (aby paprika nezhořkla) 1,5 litrem vody nebo vývaru (nebo přidáme bujón vaničku+voda).
  6. Vaříme cca 20 minut.
  7. Na pánvi vedle uděláme jíšku, vlejeme do hrnce s masem. Necháme dalších 10 minut vařit.
  8. A je hotovo. Podáváme s kyselými okurkami. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.