Karbanátky s brambory na cibulce a červené paprice

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Karbanátky s brambory na cibulce a červené paprice - opravdu rychlý, dobrý a levný recept
Karbanátky s brambory na cibulce a červené paprice

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4636 KJ
tuky
88 g
sacharidy
44 g
bílkovina
32 g
polynenasycené mastné kyseliny
16 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
654 mg
fosfor
171 mg
vápník
122 mg
hořčík
80 mg
cholesterol
64 mg
sodík
64 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Na karbanátky

  • 500 g vepřového mletého masa
  • 2 vajíčka
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce hořčice
  • 200 ml oleje na smažení
  • Příloha

  • 500 g brambor
  • 1 menší cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 lžičky mleté červené papriky
  • 10 dkg salámu junior (nemusí být)
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. V míse si smícháme mleté maso s vajíčkem, strouhankou, moukou, hořčicí. Pořádně promícháme, dochutíme solí a pepřem.
  2. Pak ze směsi tvoříme kuličky a smažíme ve více oleji z obou stran. Osmažené dáváme na kuchyňskou papírovou utěrku (aby vsála přebytečný olej).
  3. Brambory si oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka. Omyjeme je a osušíme.
  4. Nakrájíme si na jemno cibulku (a kdo chce, může i salám).
  5. Do hrnce dáme olej, orestujeme cibulku do sklovata (se salámem), vložíme brambory, osolíme, opepříme a nakonec přidáme mletou papriku.
  6. Zalijeme 1-1,5 l vody a necháme vařit cca 15 minut.
  7. Zahustíme: voda s moukou a necháme cca 5 minut povařit a je hotovo.
  8. Jako příloha je výborná kyselá okurka. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.