Domácí bezová šťáva

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 25
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Domácí bezová šťáva - 100% přírodní, plná vitamínu C a hlavně vím, co v tom je

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
720 KJ
sacharidy
42 g
cukry
40 g
draslík
24 mg
fosfor
4 mg
vápník
3 mg

Ingredience

  • 200 g bezu (30 květů)
  • 1 kg cukru
  • 4 citrony
  • 2 lžíce kyseliny citronové

Nástroje

    Vyvařené láhve / Plastové lahve
    Plenu nebo plátno

Postup:

  1. Do hrnce, misky či jiné větší nádoby dáme 30 květů - neopíráme, přišli bychom o důležitý pyl.
  2. Dáme si vařit 2 litry vody. Necháme trochu vychladnout a přelijeme s ní květy.
  3. Pak dáme na 24 h vylouhovat, nejlépe do chladné místnosti (NE LEDNICE).
  4. Po 24 h přecedíme, do vody přidáme 1 kg cukru a pořádně promícháme. Dále přidáme šťávu ze 4 citrónů a dvě lžíce kyseliny citronové.
  5. Vaříme na mírném ohni, aby se cukr dokonale rozpustil. Poté ještě jednou, kdo chce přecedíme přes plátno, nebo plenu.
  6. Nalíváme do vyvařeních lahví. Skladujeme v chladnu a nejlépe v temnu - ne na sluníčko, kvasný proces by mohl způsobit explozi.
  7. Mám vychytávku: Víčko, než zašroubujeme, ponořím do vodky, nebo slivovice - kvůli plísni. Z této dávky uděláme 2 až 2,5 l štávy.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.