Vepřové rizoto

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
Rizoto z vepřové konzervy

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1699 KJ
sacharidy
34 g
tuky
21 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
4 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
vápník
48 mg
fosfor
21 mg
hořčík
20 mg
draslík
18 mg
železo
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 400 g vepřové konzervy
  • 400 g rýže
  • 1 cibule
  • 150 g mražené zeleniny (mrkev, kukuřice, hrášek)
  • 10 g červené mleté papriky
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Nejprve si dáme vařit rýži do osolené vody (20 minut).
  2. Na rozpáleném oleji osmažíme do sklovata jemně nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme rozkrájené maso, přihodíme mraženou zeleninu, poprášíme červenou paprikou, jemně zamícháme a vypneme.
  4. Opatrně vmícháme uvařenou ryži, dochutíme pepřem a solí.
  5. Podáváne s kyselou okurkou, čalamádou atd.... Super rychlý oběd nebo večeře.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.