Čevabčiči z mletého masa

Jiřinka
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Čevabčiči z mletého masa - známé masové šišky s bramborovou kaší

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3923 KJ
tuky
69 g
sacharidy
56 g
bílkovina
21 g
nasycené mastné kyseliny
20 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
draslík
968 mg
fosfor
168 mg
sodík
101 mg
cholesterol
94 mg
vápník
85 mg
hořčík
74 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 800 g brambor
  • 50 g másla
  • 2 vajíčka
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 50 g strouhanky
  • 250 g smetany (33%)

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme mleté maso, které jsme vyndali z ledničky.
  2. Nakrájíme na jemno šalotku, přidáme sůl, pepř, červenou papriku, vajíčka a zahustíme strouhankou.
  3. Všechno pořádně promícháme a dáme do ledničky minimálně na 30 minut, aby se ingredience spojily.
  4. Brambory očistíme, nakrájíme na kousky, omejeme, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit cca 20 minut. Můžeme brambory i trochu převařit.
  5. Brambory slejeme, přidáme smetanu (kterou můžeme ohřát), dáme máslo a vše rozšleháme do hladka.
  6. Z masa vytvoříme válečky, které pomalu opečeme na oleji.
  7. Jako příloha kyselé okurky, čalamáda nebo kysané zelí.

Chutnalo vám?

Ohodnoťte recept

Přidat
Storno
Přidat