Pečený čaj

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Pečený čaj - výborný na studené večery

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1331 KJ
sacharidy
74 g
cukry
72 g
bílkovina
2 g
draslík
324 mg
hořčík
55 mg
fosfor
35 mg
mangan
14 mg
železo
9 mg
sodík
2 mg
vápník
1 mg

Ingredience

  • 2 kg různého ovoce
  • 600 g cukr krystal
  • 5 ks hřebíčku
  • 2 celé skořice

Nástroje

    skleničky s víčkem
  1. Jako ovoce můžeme použít něco pestrého: jablka, hrušky, rybíz, angrešt - mělo by to být půl sladké a půl kyselé.
  2. Ovoce omyjeme a nakrájíme na větší kousky - neloupeme, jen v případě nutnosti vypeckujeme.
  3. Vložíme do hlubokého pekáče, nebo kastrolu, který můžeme dát do trouby.
  4. Zasypeme cukrem, přidáme hřebíček a skořici, zamícháme.
  5. Předehřejeme si troubu na 160'C a vložíme na 20-30 minut. Občas zkontrolujeme a promícháváme.
  6. Až ovoce pustí šťávu, nalijeme do malých skleniček ještě horkou směs.
  7. Zavíčkujeme a obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout.

Typ: Než dáme do skleniček hotovou směs, můžeme přidat pro dospělé rum, pro děti zázvor, či badyán.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.