Pečený čaj

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Pečený čaj - výborný na studené večery

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1331 KJ
sacharidy
74 g
cukry
72 g
bílkovina
2 g
draslík
324 mg
hořčík
55 mg
fosfor
35 mg
mangan
14 mg
železo
9 mg
sodík
2 mg
vápník
1 mg

Ingredience

  • 2 kg různého ovoce
  • 600 g cukr krystal
  • 5 ks hřebíčku
  • 2 celé skořice

Nástroje

    skleničky s víčkem
  1. Jako ovoce můžeme použít něco pestrého: jablka, hrušky, rybíz, angrešt - mělo by to být půl sladké a půl kyselé.
  2. Ovoce omyjeme a nakrájíme na větší kousky - neloupeme, jen v případě nutnosti vypeckujeme.
  3. Vložíme do hlubokého pekáče, nebo kastrolu, který můžeme dát do trouby.
  4. Zasypeme cukrem, přidáme hřebíček a skořici, zamícháme.
  5. Předehřejeme si troubu na 160'C a vložíme na 20-30 minut. Občas zkontrolujeme a promícháváme.
  6. Až ovoce pustí šťávu, nalijeme do malých skleniček ještě horkou směs.
  7. Zavíčkujeme a obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout.

Typ: Než dáme do skleniček hotovou směs, můžeme přidat pro dospělé rum, pro děti zázvor, či badyán.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat