Vepřové ve vlastní šťávě

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 20 minut
Vaření: 180 minut
Nakládané vepřové ve vlastní šťávě - do těstovin, pod zelí, do rizota

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3695 KJ
tuky
83 g
mononenasycené mastné kyseliny
44 g
bílkovina
32 g
nasycené mastné kyseliny
19 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
sacharidy
1 g
fosfor
293 mg
sodík
253 mg
draslík
207 mg
vápník
186 mg
cholesterol
162 mg
hořčík
108 mg
železo
13 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 3 kg bůčku
  • 3 lžičky kmínu
  • 2 lžičky pepře (drcený)
  • Sůl (Praganda)

Nástroje

    skleničky

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky 3 - 4 cm - já dávám libovější plecko i s kůží.
  2. Okořeníme - Praganda přijde na 1 kg masa 21 g - cca 1 čajová lžička na 1 kg.
  3. Dobře promícháme a plníme do libovolných sklenic.
  4. Do každé sklenice nalijeme 1 polévkovou lžíci vody.
  5. Zavíčkujeme a vaříme 1. den 2 hodiny.
  6. Necháme sklenice v zavařovací nádobě a druhý den ještě vaříme 1 hodinu.
  7. Poté zchladíme a uložíme na chladném místě.
  8. Stejně dlouho nevydrží ...je totiž moooc dobré :).
  9. Hodí se k namazání na chleby, k masu, do rizota, k zelí ... atd.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.