Králík na víně

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2607 KJ
tuky
39 g
sacharidy
21 g
bílkovina
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
sodík
639 mg
draslík
147 mg
fosfor
133 mg
cholesterol
75 mg
vápník
25 mg
hořčík
10 mg

Ingredience

  • 1 králík
  • 750 ml červeného vína (suchého)
  • 10 šalotek
  • 10 žampionů
  • 300 g anglické slaniny
  • Hrst tymiánu
  • Sůl
  • Olej

Postup:

  1. Naporcovaného králíka opečeme zprudka na oleji a vyndáme do plechu.
  2. Na výpeku opražíme na čtvrtky nakrájené žampiony, šalotku a na kostky nakrájenou slaninu.
  3. Přidáme porce králíka, osolíme, přidáme tymián a zalijeme polovinou vína.
  4. Dáme do trouby přiklopené a dusíme cca 1 hod. Zaléváme zbylým množstvím vína.
  5. A máme hotovo. Podáváme například s bramborovým knedlíkem nebo nočky. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.