Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 90 minut
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami - chuťově velmi silný požitek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2078 KJ
bílkovina
32 g
tuky
24 g
sacharidy
15 g
cukry
5 g
vláknina
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
305 mg
vápník
98 mg
fosfor
71 mg
sodík
56 mg
hořčík
38 mg
zinek
17 mg
měď
6 mg
cholesterol
5 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (já měla přední)
  • 500 ml červeného vína
  • 2 velké mrkve
  • 2 petržele
  • 1/2 celeru
  • 3 cibule
  • 5 lžic brusinek (nebo brusinkové marmelády)
  • sůl
  • pepř
  • 8 ks nového koření
  • 6 ks bobkového listu
  • 2 lžíce sádla

Postup:

  1. V kastrolu rozpustíme sádlo. Maso nakrájíme na plátky, osmahneme na sádle, aby se zatáhlo.
  2. Přidáme zeleninu (cibule na malé kousky, mrkev, celer a petržel na jemno nastrouhané), lehce osmahneme, zalijeme trochou vody a přilijeme víno.
  3. Přidáme koření a brusinky.
  4. Vaříme, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem a kvalitním červeným vínem. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.