Králík na smetaně

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2748 KJ
tuky
48 g
bílkovina
40 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
sacharidy
14 g
cukry
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
sodík
262 mg
draslík
240 mg
cholesterol
170 mg
vápník
161 mg
fosfor
134 mg
hořčík
68 mg
železo
5 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 600 g králičí zadní
  • 100 g slaniny
  • 80 g másla
  • 500 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 0,5 celeru
  • špetka zázvoru
  • 3 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1/2 bobkového listu
  • sůl

Postup:

  1. Králičí maso naporcujeme a prošpikujeme slaninou.
  2. Na másle a zbytku slaniny osmahneme zeleninu do červena, osmahneme i králíka. Podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a podusíme do měkka.
  3. Až je maso hotové, králíka vybereme. Ze šťávy odstraníme kuličky pepře, nového koření a bobkový list a zbytek zeleniny rozmixujeme. Omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Omáčku ještě pět minut povaříme.
  4. Vrátíme králíka do omáčky a prohřejeme. Podáváme například s bramborovými kroketami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.